Bewust & Duurzaam

Zelf stroom opwekken?

8 zonnepanelen in Buitenpost

Op dit mooie lenteplaatje is een door Duurzaam Noord geïnstalleerde zonnepaneleninstallatie aangelegd. Door te kiezen voor een liggende (landscape) plaatsing liggen de panelen zo hoog mogelijk op het dak en is de kans op schaduw kleiner. De full black zonnepanel op de zwarte dakpannen zorgt voor een strak resultaat.

 “Oude” zonnepanelen vervangen door nieuwe zonnepanelen Leeuwarden

De eigenaar kocht de woning met 10 polykristallijne zonnepanelen. Naast dat hij de blauwe panelen niet mooi vond wou hij ook een hogere opbrengst voor o.a. de elektrische auto. Duurzaam Noord heeft de 10 blauwe panelen vervangen door 20 full black zonnepanelen met een 3 fase Solar Edge omvormer. Goed voor een opbrengst van ruim 7000 kWh per jaar.

13 zonnepanelen in Beetsterzwaag

Deze statige nieuwbouw woning jaren 30 staat in een rustig straatje tegen de bosrand in Beetsterzwaag. Bomen betekenen schaduw maar gelukkig is daar een oplossing voor door middel van een Solar Edge omvormer met optimizers. Ieder zonnepaneel werkt onafhankelijk waardoor de stroomopbrengst gemaximaliseerd wordt ondanks de kans op schaduw.

23 zonnepanelen in Ureterp

Als buren samen zonnepanelen laten installeren verbetert niet alleen het esthetische uiterlijk van de woningen door uniforme panelen en materialen, maar worden er ook lagere kosten gerealiseerd door gedeelde installatiekosten. Het legplan hoeft niet hetzelfde te zijn en is afhankelijk van het stroomgebruik van de bewoner. De foto spreekt voor zich en we zijn uiteraard erg trots op het eindresultaat.

8 zonnepanelen in Drachten

Deze mooie foto heeft onze klant zelf gemaakt en laat een in zwart uitgevoerde FlatFix zonnepanelen installatie zien in de Drait te Drachten. De eigenaar van deze woning heeft ons ingeschakeld om te helpen de woning te verduurzamen en samen hebben we een mooie eerste stap kunnen zetten. Als volgende stap bekijken we de mogelijkheden om duurzaam te koelen/verwarmen waarbij één van onze Mitsubishi airco’s een geschikte oplossing zou kunnen zijn.

25 zonnepanelen in Drachten

Nieuwbouw woning in de wijk De Bouwen. De aannemer kon ook zonnepanelen aanbieden maar de bewoner wou beide daken helemaal vol. Met de 25 zonnepanelen oost/west wordt er voldoende stroom opgewekt voor de warmtepomp en het eigen gebruik. Met de huidige salderingsregeling betekend dit geen energiekosten meer.

10 zonnepanelen in Boornzwaag

Op een schilderachtige plekje aan de Langweerder Wielen woning aan het water hebben wij op dakgrind een FlatFix installatie geplaatst. Met vakmanschap en precisie hebben we duurzame energie aangebracht, waardoor deze idyllische locatie niet alleen haar natuurlijke schoonheid behoudt, maar ook een stap zet richting een groenere toekomst.

24 zonnepanelen in Drachten Himsterhout

Onder een strakblauwe lucht hadden wij het voorrecht om wederom twee buren van zonnepanelen te mogen voorzien. Doordat wij de panelen op beide daken liggend hebben gemonteerd en op precies dezelfde lijn hebben kunnen leggen is het wederom een prachtig plaatje geworden met optimale benutting van de dakvlakken.

12 zonnepanelen Drachten

Bij deze mooie hoekwoning in Drachten is er gekozen voor een liggende (landscape) opstelling van de zonnepanelen om het dakvlak optimaal te kunnen benutten. Doordat de panelen in deze situatie geen last hebben van schaduw waren er geen optimizers noodzakelijk en is er een stringomvormer van Growatt gemonteerd.

11 zonnepanelen in Gorredijk

Op de foto straalt een pas voltooide nieuwbouwwoning door ons voorzien van gloednieuwe zonnepanelen, die zowel moderniteit als duurzaamheid uitstralen. Als installateur hebben we de toekomst van de bewoners verankerd in groene energie, met een esthetische en functionele toevoeging aan hun huis.

10 zonnepanelen in Oldeberkoop

Een karakteristieke woning verduurzamen is vaak een uitdaging vooral als het om zonnepanelen gaat. Esthetisch een hele verandering in het aangezicht van de woning en soms het straatbeeld. De bewoner wil ooit een grotere garage bouwen zodat de zonnepanelen verplaatst kunnen worden. Mooie toekomst plannen voor deze prachtige plek. 

28 zonnepanelen schuurwoning in Leek

Deze schuurwoning in de nieuwbouwwijk Oostindie heeft geen gasaansluiting en is volledig elektrisch. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming en tapwater. De 28 zonnepanelen zorgen voor voldoende stroomopbrengst voor de warmtepomp en bewoners.

10 zonnepanelen Drachtstervaart Drachten

De zonnepanelen liggen op de westzijde maar door de hoogte en vrije ligging is er een optimale stroom opbrengst. Belangrijk was de monitoring per paneel dus hebben de bewoners gekozen voor een omvormer van SolarEdge met optimizers.

12 zonnepanelen oost west in Drachten

Dit prachtige huisje staat in oud Drachten. Op beide kanten van het dak liggen 6 full black zonnepanelen die zorgen dat de bewoners de hele dag opbrengst krijgen van hun installatie. Door mogelijke schaduw van twee dakkapellen en de woning van de buren is er gekozen voor een SolarEdge installatie met optimizers.

16 zonnepanelen Drachtstervaart in Drachten

De recent gebouwde woning op het Drachtster vaart project hebben wij voorzien van 15 full black zonnepanelen met Solar Edge omvormer. Door de vrije ligging en de panelen aan de zuidzijde zijn de eigenaren gegarandeerd van de hoogste opbrengst.

20 zonnepanelen Blitseard in Leeuwarden

Deze prachtige woning op de Blitseard in Leeuwarden is door de aannemer U. Veenstra uit Harkema gebouwd. Wij hebben de 20 full black zonnepanelen met een Solar Edge omvormer geplaatst voor voldoende stroom voor de lucht water warmtepomp.

 

12 zonnepanelen in Sneek

Voor de energieprestatie EPC norm werd deze woning in Sneek destijds opgeleverd met drie zonnepanelen. De eigenaar vroeg of wij deze panelen konden demonteren en vervangen door 12 zonnepanelen. Via marktplaats waren de drie “oude” zonnepanelen en omvormer snel verkocht.

20 zonnepanelen op een tuinhuis in Drachten

Wanneer je panelen op de woning niet mooi vind is een tuinhuis misschien een alternatief. Duurzaam Noord heeft een tekening gemaakt voor 20 zonnepanelen voor een platdak. Deze tekening voorzien van de juiste maten was bruikbaar bij het zoeken van de timmerman die het tuinhuis moest gaan bouwen.

18 zonnepanelen in Drachten

Een oudere woning met een karakteristieke uitstraling waarbij de zonnepanelen niet teveel in het oog mochten springen. Naast 18 zonnepanelen met Solar Edge omvormer heeft de eigenaar een warmtepompboiler en een groen sedumdak. Goede isolatie, goed voor het milieu en met subsidie.

15 zonnepanelen Wiarda in Leeuwarden

Op deze woningen in de nieuwbouwwijk Wiarda lagen vanwege de EPC norm 4 panelen. De 4 panelen zijn verplaatst naar de andere kant van de woning zodat er ruimte ontstond voor 14 en 15 full black panelen goed voor ca. 5000 kWh per jaar.

12 zonnepanelen Drachtstervaart in Drachten

Aan de straat staan hoge bomen die bij laagstaande zon voor schaduw kunnen zorgen. Daarom hebben wij de 12 full black zonnepanelen zo hoog mogelijk op het dak gemonteerd en voorzien van Optimizers van Solar Edge.

Kwaliteitsproducten

Oog voor afwerking

Persoonlijk contact