Waarom Duurzaam?

 

“Draag bij aan het behoud van natuur

en milieu”

Waarom duurzaam worden?

Het hoge gebruik van fossiele brandstoffen zorgt wereldwijd voor grote problemen en uitdagingen. De invloed op onze leefomgeving begint steeds meer zijn sporen na te laten. De overgang naar een meer duurzame energievoorziening is daarom een belangrijke stap naar een duurzame toekomst.

Bewuster leven

Door over te stappen op zonne-energie draagt u bij aan het behoud van natuur en milieu. Als u gebruik maakt van zonne-energie dan zorgt uw energievoorziening voor veel minder CO2 uitstoot dan bij gebruik van normale stroom. Uit onderzoek is gebleken dat het CO2 gehalte in de atmosfeer door menselijk toedoen heel sterk is gestegen. Dit CO2 overschot kan worden teruggebracht door het gebruik van fossiele brandstoffen terug te brengen en te kiezen voor duurzame brandstoffen, zoals zonne-energie.

Onafhankelijk van de energiemaatschappijen

Onze dagelijkse energiebehoefte wordt voor de meeste gezinnen gedekt door de fossiele brandstof gas. De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat fossiele brandstoffen eindig zijn en bovendien voor veel vervuiling zorgen. Daarnaast bewegen de energieprijzen door wereldwijde spanningen steeds meer op en neer. Enkel de verwachte toekomstige prijsstijgingen zijn al een goede reden om over te stappen op meer duurzame energiebronnen. Op het moment dat u overstapt op zonne-energie bent u niet langer overgeleverd aan de grillen van de olieprijzen. Wanneer u volledig in uw eigen energiebehoefte kunt voorzien bent u dus niet langer afhankelijk van de energiemaatschappijen. Daarnaast zult u merken dat u bewuster met energie omgaat zodra u over een eigen energievoorziening beschikt.

Investering levert meer rente op dan een spaarrekening

Het rendement van zonnepanelen geeft weer hoe winstgevend een investering in zonnepanelen is. Dankzij de lagere aanschafprijs en de hogere opbrengst, zijn zonnepanelen de laatste jaren een stuk aantrekkelijker geworden. Het huidige rendement van zonnepanelen is vergelijkbaar met een rente van 6% op een spaarrekening. Dit maakt het winstgevender om uw spaargeld te investeren in zonnepanelen, dan het op uw spaarrekening te laten staan.

Advies of tips nodig?

Zonnepanelen, isolatie, een elektrische auto of wil je weten hoe groot jouw CO2 voetafdruk is?

Vragen? Ik help je graag!

0512-726011