Zonnepanelen

De meest gestelde vragen over zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel stroom u verbruikt bepaald hoeveel zonnepanelen u nodig bent. Het gemiddelde verbruik voor een gezin is 3500 kWh. Om deze groene energie op te wekken zijn ca. 14 zonnepanelen nodig.

Wat is de opbrengst voor mijn woning?

Passen de zonnepanelen op uw woning? Wilt u de panelen portrait of landscape? Heeft u een schuindak of een platdak? Wij maken een legplan met een overzichtelijk energie opbrengst gebaseerd op de zon instraling voor uw situatie. Op deze manier komen wij samen met de klant tot het beste resultaat.

Veilige zonnepanelen

Zonnepanelen aangesloten op een Solar Edge omvormer zijn voorzien van Safe DC. Dit bied bescherming tegen elektrocutie en brandgevaar.

De Solar Edge optimizers verlagen de DC spanning tot 1 Volt per paneel. Dit beschermd installateurs, onderhoudspersoneel en hulpdiensten tegen gevaarlijke situatie’s. Solar Edge omvormers zijn voorzien van vlagboogdetectie en -onderbreking om brandrisico te verminderen.

Is mijn stroom aansluiting voldoende?

Op een standaard aansluiting van 25 Ampere in de meterkast is het aansluiten van 16 zonnepanelen (4500 Watt piek) geen probleem. Mocht u meer zonnepanelen willen plaatsen dan kunt u de hoofdaansluiting vergroten naar 35 Ampere. Dit is soms gratis, of u betaald eenmalig een bedrag aan de netbeheerder.

Welke zonnepanelen moet ik kiezen?

Er zijn blauwe (polykristalijne) of zwarte (monokristalijne) zonnepanelen. Een vlak zwarte (full black) zonnepanelen op het dak zorgt voor een strak geheel. Hierdoor vallen de zonnepanelen in de praktijk minder op. Kies altijd voor een kwalitatief paneel waarbij opbrengst en de fabrieksgarantie gewaarborgd zijn.

Meterkast

Voor het aansluiten van zonnepanelen is er een meterkast nodig voorzien van installatie- of aardlekautomaten. Heeft u nog een oude stoppenkast met smeltzekeringen dan kunnen wij deze vervangen door een nieuwe meterkast. Een nieuwe 1 fase meterkast incl. montage kost ca. 800 euro.

Welke omvormer

Een string of Solar Edge omvormer er is altijd wel een geschikte plek in de woning. Belangrijk om te weten is dat er een kabel van ca. 1,2 cm tussen omvormer en meterkast gemonteerd moet worden. Wij bekijken graag van te voren de mogelijkheden in uw woning.

Ik heb een dakraam

Dakramen zijn vaak geplaatst op de zonzijde van een woning. Wij verwijderen regelmatig dakramen zodat er ruimte ontstaat voor zonnepanelen.

Voordelen

  • Stroom produceren met gratis zonlicht
  • Stijgende energiebelasting
  • Hoger rendement dan sparen op een bankrekening
  • Zonnepanelen zijn betrouwbaar
  • Duurzaam, goed voor de toekomst

Vragen? Ik help je graag!

0512-726011