Zonnepanelen

De meest gestelde vragen over zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel stroom u verbruikt bepaald hoeveel zonnepanelen u nodig bent. Het gemiddelde verbruik voor een gezin is 3500 kWh. Om deze groene energie op te wekken zijn ca. 14 zonnepanelen nodig.

Wat is de opbrengst voor mijn woning?

Passen de zonnepanelen op uw woning? Wilt u de panelen portrait of landscape? Heeft u een schuindak of een platdak? Wij maken een legplan met een overzichtelijk energie opbrengst gebaseerd op de zon instraling voor uw situatie. Op deze manier komen wij samen met de klant tot het beste resultaat.

String omvormer of Solar Edge met optimizers?

Bij een stringomvormer worden alle panelen in serie met elkaar verbonden. Het minst presterende zonnepaneel, denk aan schaduw, bepaald de stroomopbrengst van alle panelen.

Met een Solar Edge omvormer worden de zonnepanelen parallel aangesloten. Ieder zonnepaneel werkt onafhankelijk en de prestaties zijn per paneel zichtbaar in de ap op de telefoon. Met Solar Edge is hierdoor mogelijk om zonnepanelen op verschillende dakvlakken en dakhellingen te plaatsen zonder dat de prestaties negatief worden beinvloed.

Veiligheid zonnepanelen

Laat 1 x per 3 jaar de complete installatie inspecteren door onze kundige monteurs. Wij controleren op veiligheid en of alle zonnepanelen goed functioneren. U ontvangt een keuringsrapport waarmee u weer zorgeloos stroom kunt opwekken.

 Een Solar Edge omvormer werkt met optimizers op ieder paneel. Met een druk op de knop kunt u de installatie ontladen naar laagspanning, dit beschermd installateurs, onderhoudspersoneel en hulpdiensten tegen gevaarlijke situatie’s. Solar Edge omvormers zijn voorzien van vlagboogdetectie en -onderbreking om brandrisico te verminderen.

Moet ik de zonnepanelen schoonmaken?

 Het antwoord is ja natuurlijk. Zonnepanelen zijn onderhoudsarm maar kunnen wel vies worden door bijvoorbeeld bomen en bladeren. Op de zonnepanelen kan na een aantal jaren korstmos aangroeien wat ontzettend moeilijk te verwijderen is. Het schoonmaken kan gecombineerd worden met het inspecteren van de installatie. 

Is mijn stroom aansluiting voldoende?

Op een standaard aansluiting van 25 Ampere in de meterkast is het aansluiten van 16 zonnepanelen (4500 Watt piek) geen probleem. Mocht u meer zonnepanelen willen plaatsen dan kunt u de hoofdaansluiting vergroten naar 35 Ampere. Dit is soms gratis, of u betaald eenmalig een bedrag aan de netbeheerder.

Welke zonnepanelen moet ik kiezen?

Er zijn blauwe (polykristalijne) of zwarte (monokristalijne) zonnepanelen. Een vlak zwarte (full black) zonnepanelen op het dak zorgt voor een strak geheel. Hierdoor vallen de zonnepanelen in de praktijk minder op. Kies altijd voor een kwalitatief paneel waarbij opbrengst en de fabrieksgarantie gewaarborgd zijn.

Meterkast

Voor het aansluiten van zonnepanelen is er een meterkast nodig voorzien van installatie- of aardlekautomaten. Heeft u nog een oude stoppenkast met smeltzekeringen dan kunnen wij deze vervangen door een nieuwe meterkast. Een nieuwe 1 fase meterkast incl. montage kost ca. 800 euro.

Waar komt de omvormer

Een string of Solar Edge omvormer er is altijd wel een geschikte plek in de woning. Belangrijk om te weten is dat er een kabel van ca. 1,2 cm tussen omvormer en meterkast gemonteerd moet worden. Wij bekijken graag van te voren de mogelijkheden in uw woning.

Ik heb een dakraam

Dakramen zijn vaak geplaatst op de zonzijde van een woning. Een dakraam en zonnepanelen gaat prima samen het soms even zoeken naar de mooiste oplossing. Wij maken vrijblijvend een tekening van het dak. Daarnaast verwijderen wij ook dakramen zodat er meer ruimte ontstaat voor zonnepanelen.

Voordelen

  • Stroom produceren met gratis zonlicht
  • Stijgende energiebelasting
  • Hoger rendement dan sparen op een bankrekening
  • Zonnepanelen zijn betrouwbaar
  • Duurzaam, goed voor de toekomst

Vragen? Ik help je graag!

0512-726011