Waarom zonnepanelen?

Stroom produceren met gratis zonlicht

Stijgende energiebelasting

Hoger rendement dan sparen op een bankrekening

Zonnepanelen zijn betrouwbaar

Duurzaam, goed voor de toekomst

Offerte aanvragen


Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel stroom u verbruikt bepaald hoeveel zonnepanelen u nodig bent. Het gemiddelde verbruik voor een gezin is 3500 kWh. Om deze stroom op te wekken zijn ca. 14 zonnepanelen nodig.

Legplan met uw energie opbrengst.

Passen de zonnepanelen op uw woning? Wilt u de panelen portrait of landscape? Heeft u een schuindak of een platdak? Wij maken een legplan met een overzichtelijk energie opbrengst gebaseerd op de zon instraling voor uw situatie. Op deze manier komen wij samen met de klant tot het beste resultaat.

oudehorneinstraling

 

Is mijn stroom aansluiting voldoende?

Op een standaard aansluiting van 25 Ampere in de meterkast is het aansluiten van 16 zonnepanelen (4500 Watt piek) geen probleem. Mocht u meer zonnepanelen willen plaatsen dan kunt u de hoofdaansluiting vergroten naar 35 Ampere. Dit is soms gratis, of u betaald eenmalig een klein bedrag aan de netbeheerder.

Meterkast

Voor het aansluiten van zonnepanelen is er een meterkast nodig voorzien van installatie- of aardlekautomaten. Heeft u nog een oude stoppenkast met smeltzekeringen dan moet deze sowieso vervangen worden door een nieuwe meterkast.

Welke zonnepanelen moet ik kiezen?

Er zijn blauwe of zwarte zonnepanelen. Blauwe zonnepanelen zijn iets goedkoper maar hebben een lagere opbrengst. Het aanbrengen van zonnepanelen is een lange termijn beslissing zwarte zonnepanelen vallen vaak volledig weg op een dak waardoor het minder opvalt.

Omvormer

Vaak is er wel een geschikte plek in de woning voor het plaatsen van een omvormer. Belangrijk om te weten is dat er een kabel van ca. 1,2 cm tussen omvormer en meterkast gemonteerd moet worden. Bekijk van te voren de mogelijkheden in uw woning.


Voordelen Solar Edge

Gratis online monitoren vanuit de cloud
Veiliger door laagspanning safe DC

Bekijk de prestaties per paneel
Zonnepanelen op verschillende dakvlakken en hellingen mogelijk
Slecht presterende panelen geven een waarschuwing
Panelen worden weergegeven in een virtuele plattegrond
Zonnepanelen zijn eenvoudig uit te wisselen

img_3585slayout

 

solaredge

grafiek1

opbrengst