Waarom kiezen voor duurzaam?

Het hoge gebruik van fossiele brandstoffen zorgt wereldwijd voor grote problemen en uitdagingen. De invloed op onze leefomgeving begint steeds meer zijn sporen na te laten. De overgang naar een meer duurzame energievoorziening is daarom een belangrijke stap naar een duurzame toekomst.

Milieu bewust en CO2 reductie

Door over te stappen op zonne-energie draagt u bij aan het behoud van natuur en milieu. Als u gebruik maakt van zonne-energie dan zorgt uw energievoorziening voor veel minder CO2 uitstoot dan bij normale stroom. Uit onderzoek is gebleken dat het CO2 gehalte in de atmosfeer door menselijk toedoen heel sterk is gestegen. Dit CO2 overschot kan worden teruggebracht door het gebruik van fossiele brandstoffen terug te brengen en meer te kiezen voor duurzame brandstoffen, zoals zonne-energie.

co2-verlagen

Vul 12 vragen in over energiegebruik, vervoer en voeding. Ontdek of jouw huishouden meer of minder CO² uitstoot dan gemiddeld. Doe de test op www.milieucentraal.nl

Onafhankelijk van uw energiemaatschappij

Onze dagelijkse energiebehoefte wordt voor de meeste gezinnen gedekt door de fossiele brandstof gas. De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat fossiele brandstoffen eindig zijn en bovendien voor veel vervuiling zorgen. Daarnaast bewegen de energieprijzen door spanningen in de wereld steeds meer op en neer. De verwachte toekomstige prijsstijgingen alleen al zijn een goede reden om over te stappen op meer duurzame energiebronnen. Op het moment dat u overstapt op zonne-energie bent u niet langer overgeleverd aan de grillen van de olieprijzen. Wanneer u volledig in uw eigen energiebehoefte kunt voorzien bent u dus niet langer afhankelijk van de energiemaatschappijen. Daarnaast zult u merken dat u bewuster met energie om gaat zodra u over een eigen energievoorziening beschikt.

 

energy

 

Lagere maandlasten

Het gebruik van zonne-energie is een uitstekende manier om te besparen op uw energiekosten. Zonnepanelen en zonneboilers zijn een belangrijke stap naar een energie neutrale woning. De aanschaf en installatie van een zonne-energie systeem is een duurzame investering die leidt tot blijvende lastenverlagingen. Op termijn kan dit een aanzienlijk voordeel opleveren.
Een zonnepaneelinstallatie die 100% van het gemiddelde stroomverbruik per jaar opwekt, leidt tot een behoorlijke daling in de jaarlijkse kosten. Hiermee bent u dus beschermd tegen toekomstige prijsstijgingen van energie

Investering meer rente als een spaarrekening

Het rendement van zonnepanelen geeft weer hoe winstgevend een investering in zonnepanelen is. Dankzij de lagere aanschafprijs en de hogere opbrengst, zijn zonnepanelen de laatste jaren een stuk aantrekkelijker geworden. Het huidige rendement van zonnepanelen is vergelijkbaar met een rente van 6% op een spaarrekening. Dit maakt het winstgevender om uw spaargeld te investeren in zonnepanelen, dan het op uw spaarrekening te laten staan.

gratis en vrijblijvend advies